Even bij de buren, het verhaal van Kenny

Kenny is even bij de buren… Klinkt als “hij is er even niet, komt seffens terug”. Dan toch voor wie de verschillende entiteiten van Heuvelheem niet kent, want eigenlijk woont Kenny Bij de Buren, een initiatief dat individuele woonondersteuning (IWO) biedt en gevestigd is aan de Doornikse Heerweg te Bevere. Sinds 3 augustus is dit ook zijn vaste stek. Het leven van Kenny in een Notendop, gluren bij de Buren.

Kenny kwam vanuit Begeleid Wonen TWEB (nu Fiola) in Heuvelheem terecht. Zelf voelde hij aan dat hij meer begeleiding nodig had. De mensen van TWEB hadden contact opgenomen met Thijs, die zijn persoonlijke coach werd. In mei 2017 kwam hij eerst in de Notendop terecht in kortopvang, sinds augustus verhuisde hij naar zijn studio Bij de Buren.

Kenny heeft een goed gevulde week: op dinsdag en woensdag helpt hij in een school in de Serpentstraat in Eine, De Wereldbrug in het kader van begeleid werk. Op donderdag keert hij terug naar de Notendop om te helpen. Kuisen, opruimen, boodschappen doen, afgeleverde producten op hun plaats zetten, Kenny doet dit allemaal samen met Isabelle, zijn eerste begeleidster die hij toch nog niet helemaal wil loslaten.

Ook met het nieuwe team (IWO) klikt het; de begeleiding die Kenny krijgt van Bea, Bart, Carina en Eveline valt reuze mee. Vooral met Bart werkt hij verder aan zijn leven, zijn dromen. Zo had hij graag leren autorijden maar kreeg hij van de dokter de raad dit niet te doen. Dromen opbergen is niet makkelijk, maar Kenny leerde gaandeweg zich hierbij neer te leggen. Andere dromen zijn dan wel weer haalbaar en geven Kenny iets om naar uit te kijken: sparen voor een gsm, een parkietje om de studio wat op te vrolijken, het zijn maar enkele zaken die hem perspectief geven.

Nog even heeft hij erover nagedacht om ook te gaan helpen in een rusthuis maar die piste heeft hij wat losgelaten. Kenny wil immers vooral met kinderen werken, werkte al als co-begeleider in een kleuterklas en trekt dit nu door in de school waar hij werkt. Vanaf begin januari zal Kenny trouwens samen met juf Alyson een project uitwerken dat hij dan in de klas wil voorstellen. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit iets met muziek, één van Kenny’s grote hobby’s.

Wie dus binnenkort een volledige klas in Eine uit de bol hoort gaan op muziek, is gewaarschuwd: daar staat Kenny aan de knopjes!