Kom op 29/9 alles te weten over Triple C!

Afbeelding website (met tafel)

Geweldig nieuws! In het kader van onze 50e verjaardag, organiseren we op vrijdag 29 september ‘23 een niet te missen symposium over Triple C in onze vestiging in Wannegem-Lede. Het wordt een dag vol inspiratie, plezier en waardevolle inzichten, en we willen jou er absoluut bij!

Tijdens dit unieke event krijg je de kans om deel te nemen aan boeiende workshops en zo kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Triple C. Wat houdt dit agogisch ondersteuningsmodel precies in? Hoe kan het de levenskwaliteit van onze cliënten naar nieuwe hoogten tillen? En hoe zal het het werk van onze medewerkers in de komende jaren vormgeven? Al deze zaken komen tijdens het symposium uitgebreid aan bod!

Het programma is gevuld met maar liefst zeven workshops die op drie verschillende momenten herhaald worden: van 9u30 tot 10u45, van 11u tot 12u15, en van 13u30 tot 14u45. Dus of je nu een ochtend- of middagmens bent, of gewoon dol bent op Triple C, er is altijd een geschikt tijdstip voor jou!

  1. Geschiedenis Triple C: ontdek de geschiedenis en toepassing van de Triple-C methodiek in verschillende praktijken en contexten, met de focus op wat iemand nodig heeft in plaats van wat iemand laat zien.
  2. Sensorische integratie: verken het concept van sensorische integratie & begrijp hoe verstoringen hiervan kunnen plaatsvinden bij mensen met een verstandelijke beperking. Ervaar zelf hoe prikkels verschillend kunnen ervaren worden.
  3. Emotionele ontwikkeling: leer meer over de emotionele ontwikkeling van personen met een verstandelijke beperking: hoe kunnen we hun ontwikkeling beter inschatten, en hoe kunnen we hen gepast ondersteunen?
  4. Regie over eigen leven: de regie hebben over je eigen leven is niet vanzelfsprekend voor mensen met een beperking. Ervaar hoe het aanvoelt om niet altijd zelf te kunnen beslissen wat er gebeurt.
  5. Onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie: ga aan de slag met tools & tricks die je helpen bij het mentaliseren (emotioneel begrijpen van de betekenis & onderliggende motivatie van signaalgedrag) en het onvoorwaardelijk begeleiden van de cliënt.
  6. Anders kijken naar signaalgedrag: ontdek het persoonlijke traject van een aantal van onze cliënten, en ervaar zelf hoe hard werk en geduld kunnen leiden tot een bestaan waarin probleemgedrag niet langer primeert.
  7. Betekenisvolle daginvulling: ontdek het belang van een betekenisvolle daginvulling en professioneel maatwerk voor individuele behoeften, en krijg inzicht in de werking van ons Team Op Maat.

Als hoogtepunt van het symposium voorzien we ook nog om 15u een afsluitende workshop over verbinding. Deze zal gegeven worden door schrijver, inspirator en geluksonderzoeker Leo Bormans.

Tussen de workshops door ben je ook van harte welkom om je voeten onder onze verbindingstafel te schuiven. Hier kan je iets drinken en eten, maar vooral ook gebruikmaken van leuke tools om met elkaar in verbinding te treden.

Wil je er graag bijzijn? Schrijf je dan snel in via deze link. Deelname is gratis voor onze medewerkers, cliënten, en twee eerstelijnsnetwerken per cliënt.