Crowdfunding voor De Oranje Pelikaan

De oranje pelikaan

Onze belevingswinkel De Oranje Pelikaan wordt stilaan een gevestigde waarde op de markt in Oudenaarde. Onze eigen sociale ondernemers en enthousiastelingen uit de regio zetten hun schouders onder dit project.

Om onze winkel nog meer in de kijker te kunnen plaatsen, om onze werking te optimaliseren, organiseren we een crowdfunding: 

Wat houdt die crowdfunding precies in?

Eind 2023 diende Heuvelheem een subsidiedossier in bij Streekfonds Oost-Vlaanderen, een organisatie die in onze provincie lokale projecten financieel ondersteunt met een concrete impact op hun buurt. Het dossier dat wij indienden draaide rond De Oranje Pelikaan en werd – tot onze grote tevredenheid – goedgekeurd! Dat betekent dat we in de komende twee maanden een  crowdfunding mogen organiseren waarvan de opbrengst zal gebruikt worden om onze nieuwe winkel meer financiële slagkracht te geven.


Wat houdt die ondersteuning door het Streekfonds concreet in?

Streekfonds Oost-Vlaanderen biedt organisaties zoals Heuvelheem de mogelijkheid om gebruik te maken van een donatieplatform om geld in te zamelen voor een lokaal initiatief. Mensen
kunnen er donaties doen voor verschillende lokale projecten, en sinds kort dus ook voor De Oranje Pelikaan. In de komende weken zullen we dan ook intensief reclame maken rond
onze crowdfundingsactie, en al onze netwerken aanmoedigen om rijkelijk te doneren.


Waarom De Oranje Pelikaan steunen?

De Oranje Pelikaan is niet enkel een winkel waar je leuke en originele cadeautjes kunt kopen. Het steunt ook op een uniek concept door een ongewone combinatie van drie waarden!

Inclusie

De Oranje Pelikaan is een inclusieve winkel die mensen met een beperking tewerkstelt en hen zo de kans geeft om zich professioneel uit te leven.
Inclusie vloeit er naadloos over in de tweede waarde

Creativiteit

Alle producten die je in De Oranje Pelikaan vindt, worden artisanaal vervaardigd door creatieve makers, zowel mensen met als zonder beperking. Dit resulteert in een collectie die je nergens anders tegenkomt.

De derde waarde is

Inspiratie

De Oranje Pelikaan is een inspirerende plek waar kennis wordt gedeeld en overgedragen door middel van workshops, gegeven door de creatieve makers zelf.
Bezoekers krijgen zo de kans om de geheimen achter de productie van deze prachtige creaties te ontdekken en zelf aan de slag te gaan.
Door De Oranje Pelikaan te steunen, steun je dus niet alleen een winkel, maar draag je ook bij aan een wereld waar inclusie, creativiteit en kennisdeling hand in hand gaan, en waar iedereen
de kans krijgt om zijn of haar potentieel te bereiken.

Doe dus mee en steun ons project. De opbrengst gaat integraal naar de werking van de winkel! 
Het Streekfonds verdubbelt jouw gift
Ben je net zo enthousiast als wij over De Oranje Pelikaan, en wil je graag een concrete bijdrage leveren aan onze nieuwe winkel?

Bezoek dan onze actiepagina op het platform via de link en doe een donatie! Je kan ook op de flyer hieronder klikken om op onze actiepagina terecht te komen.

Het Streekfonds verdubbelt elke bijdrage tot een maximum van 6000 euro, waardoor jouw donatie nog meer impact heeft!


Bovendien krijg je bij een gift vanaf 40 euro een fiscaal attest toegestuurd. Hiermee krijg je 40-45% van je gift terug via de personenbelasting in 2024. Dat betekent dat een gift van 40 euro  uiteindelijk maar 22 euro ‘kost’ en dankzij de verdubbeling via Streekfonds OostVlaanderen in feite 80 euro oplevert. Een bijdrage die dus bijna vier keer zo veel waard is, je zou bijna gek
moeten zijn om het niet te doen!

Wat gaan we doen met de opbrengst?

Elke bijdrage zal rechtstreeks worden geïnvesteerd in de werking van De Oranje Pelikaan, waardoor we onze inclusieve winkel verder kunnen professionaliseren en uitbreiden.
Met het ingezamelde geld willen we concreet de werkervaring voor onze cliënten verbeteren, ons assortiment aan unieke, handgemaakte producten uitbreiden, een webshop opstarten,
zowel instore als outstore promotiemateriaal aankopen, en nog meer inspirerende workshops organiseren voor wie graag wat bijleert.

Sharing is caring!


Doneerde je zelf en wil je nog wat helpen? Dat kan door nog wat reclame te maken voor onze crowdfunding. Op onze website en Facebookpagina vind je filmpjes terug waarin we ons
initiatief op een ludieke en originele manier aanprijzen. Je kan die filmpjes delen op jouw eigen sociale kanalen of gaan voor de traditionele mond-aan-mondreclame.
Vanzelfsprekend wordt alle hulp enorm geapprecieerd!