Heuvelheem     Home | Organisatie & filosofie | Werk bij ons | Contact
Corner voor parallax 4

Vorming voor cliënten.

In Heuvelheem geloven we echt in de talenten en competenties van onze cliënten. We willen dan ook het levenslang leren stimuleren. Door tijdens onze verschillende vormingen - op een empowerende manier - in te zetten op de reeds aanwezige talenten helpen we je je competenties te vergroten.  Leren en jezelf  ontplooien zorgt voor een positiever zelfbeeld en zo ben  je je meer bewust van je eigen mogelijkheden.  Je leefwereld wordt ruimer en je deelname aan de samenleving wordt versterkt.

Sommige cliënten leren beter en gemotiveerder al doende. Tijdens onze vormingen proberen we ook toe te passen wat we hebben geleerd in de echte wereld.

Welke vormingen we geven, kan je zelf mee bepalen. Wil je graag iets leren? Heb je een droom? Laat het ons weten. Het IDI-team gaat samen met jou op zoek naar hoe we jou de juiste vorming kunnen geven. Individuele vorming op maat, een groepscursus, … alles kan. We spreken onderling af hoe, wanneer en waar de vorming het beste kan plaatsvinden.

Wel zin om iets bij te leren maar geen idee wat precies? Kijk dan zeker eens in ons vast aanbod. We zijn er zeker van dat je iets vindt dat bij je past.

Opgelet! Om deel te nemen aan een vorming uit het vaste aanbod moet je steeds inschrijven.

flierewierke

Vormingen in Heuvelheem.

Krijg je reeds ondersteuning in Heuvelheem dan kan je bij ons vorming volgen. Maar ook wie (nog) nooit een beroep deed op Heuvelheem, is zeker welkom om bij ons een vorming te volgen.

Klik hieronder voor de vormingsagenda.

_DSC8520

Expertise in relationele en seksuele vorming

Het IDI-team heeft expertise in relationele en seksuele vorming bij mensen met een verstandelijke beperking. Je kan er met allerhande vragen terecht, je kan een persoonlijke begeleiding  aanvragen, je kan een vorming volgen in groep of individueel. Een medewerker van het IDI-team kan ook optreden als coach ter ondersteuning op vlak van relaties en seksuele voorlichting.

Rond deze expertise zijn ook infosessies voor profs en netwerk mogelijk. Een greep uit ons aanbod:

  • ‘Leren omgaan met een mede-cliënt met dementie’
  • ‘Persoonlijke hygiëne’
  • ‘Al je vragen beantwoord over seksualiteit’
  • ‘Aangepast gedrag en weerbaarheid’
  • ‘Belang van relationele en seksuele vorming bij cliënten voor profs en netwerk’

Contacteer ons via e-mail idi@heuvelheem.be

VZW Heuvelheem    -    Nokerepontweg 1, 9772 Wannegem-Lede    -    09/383.58.70
info@heuvelheem.be